Nieuws

We gaan de goede kant op in #Gorinchem. We hebben de afgelopen periode in Gorinchem maar liefst 3 nieuwe #AED’s er bij gekregen. Hiermee bereiken we onze doel van een AED in een straal van 300 meter beetje bij beetje steeds meer. We zijn ontzettend trots op de inwoners van Gorinchem die hier aan mee werken! Maar we zijn er nog lang niet. Zoals je kan zien in de afbeelding hebben we nog een aantal blind spots deze willen we uiteraard heel snel opgevuld hebben zodat we een #HartVeiligeStad hebben!
Heb je een idee? Laat het ons weten en we helpen u om het te realiseren!
(Elk groen bolletje met witte defibrillator teken is een AED in Gorinchem en de groene cirkel daar om heen is de 300 meter bereik van die AED).
GORINCHEM – Op 26 September 2020 was een leuke maar ook belangrijke dag in de Lingewijk. Daar is door Wijkbelang Lingewijk geld ingezameld om een AED te bekostigen. Deze AED is vanmiddag onthult en in gebruikgenomen tijdens burendag. De onthulling is gedaan door Wethouder Joost van der Geest. Met plaatsing van deze 24/7 AED op het Van Hoorneplein, is de Lingewijk nu volgens onze huidige doel (een AED in een staal van 300 meter) volledig gedekt. En is de Lingewijk nu de eerste wijk die op onze 300 meter norm 100% dekking heeft.
Deze AED is medemogelijk gemaakt door:
– De inwoners van de Lingewijk
– Wijkbelang Lingewijk
– Poort 6
– Biesheuvel EHBO & Opleidingen
– HartVeiligwonen Gorinchem
– Gemeente Gorinchem
Fotoreportage van de onthulling:
GORINCHEM – Op zaterdag 1 augustus 2020 heeft de werkgroep HVWG weer een nieuwe AED geplaatst in Gorinchem. Dit is nog steeds nodig om de dekking in Gorinchem te halen en van Gorinchem een HartVeilige stad te maken. Dit keer is er een AED geplaatst aan de Bullekeslaan in Gorinchem. Ook deze AED is bij ons in beheer en is uiteraard Operationeel voor alle BurgerHulpVerleners die hem nodig hebben tijdens een inzet.
Deze AED wordt door ons opgenomen in de dekking om te kijken waar er nog meer AED’s zouden moeten komen.
Stukje in het AD Rivierenland over de vermiste AED van Van Ekeren, inmiddels is de AED terecht en hangt hij weer operationeel in de kast.
Wij benadrukken graag!
Heeft u de AED gepakt? Hang hem terug gebruikt of ongebruikt! De beheerder krijgt een bericht dat hij “mogelijk”is ingezet! De beheerder gaat de AED controleren! Heeft de kast een hangslot, en doet deze het niet meer? Plaats hem dan als nog terug en leg het slot er bij! Bij defect vervangen wij het slot! Maar de AED blijft dan wel operationeel!!!
Beste BurgerHulpVerleners,
Graag willen we wat extra preventie maatregelen delen met jullie, om er voor te zorgen dat als je besluit naar een reanimatie te gaan, dit veilig gebeurd.
Aller eerst hanteren wij de voorzorgsmaatregelen van HartslagNu:
Voor een inzet:
* Geef geen mond-op-mond beademing meer bij volwassenen; geef wel borstcompressies en gebruik een AED.
* COVID-19 positief of sterke verdenking: burgerhulpverleners worden wel ingezet, maar geef geen mond-op-mond beademing en geen borstcompressies. Sluit alleen de AED aan.
* Bij een reanimatie van kinderen blijft de situatie ongewijzigd vanwege het beperkte risico op besmetting.
* HartslagNu alarmeert de komende periode alleen burgerhulpverleners onder de 50 jaar. Mensen die geen leeftijd hebben ingevoerd, worden niet gealarmeerd. Heb je geen leeftijd ingevoerd bij jouw profiel dan adviseren wij om dit alsnog te doen.
* Voor het vaststellen van wel/geen ademhaling vervalt het ‘Luisteren’ naar een ademhaling of ‘Voelen’ van een ademhaling. Dat betekent dat alleen het ‘Kijken’ nog wordt uitgevoerd.
* Voel je je ziek of is een gezinslid ziek? Ga niet naar een reanimatie.
* Val je in de hoogrisicogroep: ga niet naar een reanimatie.
Tijdens een inzet:
* Zorg dat er maximaal twee burgerhulpverleners (incl. brandweer/politie) zijn bij een slachtoffer. Anderen staan op ruime afstand.
* Eén burgerhulpverlener geeft borstcompressies, de andere staat bij de voeten van het slachtoffer i.v.m. aflossen van de hartmassage.
* Pocketmasks, Kiss of Lifes of andere middelen ter bescherming bij (mond-op-mond) beademing tijdens reanimatie zijn in dit geval niet veilig en moeten daarom niet gebruikt worden!
Na een inzet:
* Desinfecteer je handen bij een ambulance.
Extra maatregelen:
* Leg extra paar wegwerp handschoenen klaar.
* Leg een mondkapje klaar.
* Ga na het reanimeren naar huis en trek je kleren uit.
* Neem een douche
* Trek schone kleren aan
Voel je je niet lekker? Of heb je milde klachten? Blijf dan thuis!
GORINCHEM – Op woensdagmiddag 14 maart 2020 is er een nieuwe 24/7 AED geïnstalleerd in Gorinchem. Het is de 33e aangemelde AED welke 24/7 inzetbaar is. Deze AED is geplaatst door HartVeiligWonen Gorinchem in samenwerking met

WerkTalent Gorinchem en Biesheuvel EHBO Opleidingen Vuren.

Deze AED is namelijk gesponsord door Werktalent en de kast is in Bruikleen verstrekt aan Werktalent door Biesheuvel EHBO. Wij zijn blij met deze nieuwe ontwikkelingen, en zullen door gaan om de dekking in Gorinchem optimaal te houden.

Wij bedanken Werktalent Gorinchem en Biesheuvel EHBO voor deze mooie samenwerking en de bijdrage Gorinchem weer een stukje hart veiliger te maken.

Afgelopen vrijdag middag (31-01-2020) hebben een aantal bewoners van De Gagel een reanimatie cursus gevolgd. Deze cursus is verzorgd door Biesheuvel EHBO, en is gehouden in het pand van de ASVZ. Onze speciale dank aan de #ASVZ voor het beschikbaar stellen van een ruimte om de bewoners van De Gagel op te leiden. Deze cursus is ze aangeboden omdat de VVE van De Gagel via de werkgroep HVWG een AED hebben aangeschaft en 24/7 beschikbaar hebben gesteld voor wanneer elke seconde telt.

Bewoners van De Gagel welke deel hebben genomen aan de cursus, gefeliciteerd met het behalen van de cursus.

#ASVZ Nogmaals bedankt voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

#AED #Reanimatie #Cursus #HartVeiligWonenGorinchem #HartslagNU#LevensRedden #6Minuten #CPR

Op vrijdagavond  10 januari 2020 tijdens de nieuwjaarsborrel van de Junior Kamer Gorinchem hebben wij als werkgroep HartVeiligWonen Gorinchem een cheque in ontvangst mogen nemen. De Junior Kamer Gorinchem hadden met hun mooie initiatieven een mooi bedrag opgehaald voor een goed doel. Gelukkig hebben ze gekozen voor HartVeiligWonen Gorinchem. Met door de Junior Kamer Gorinchem mooie opgehaalde bedrag, kunnen wij Gorinchem weer een beetje HartVeilig maken. Wij willen de Junior Kamer Gorinchem hartstikke bedanken voor deze mooie cheque en wat een waanzinnig bedrag! We gaan met deze donatie Gorinchem weer meer HartVeilig maken en zorgen dat Gorinchem een mooie dekking gaat krijgen.

HartVeiligWonen bedankt Corbion

Voor het mogelijk maken dat nu een groot deel van Wijdschild onder de dekking van een AED valt. Met deze AED ( zie pijltje) is een groot deel van wijdschild een stukje hartveiliger gemaakt.

                         

Met de komst van de 26e AED die 24 uur per dag beschikbaar is, heeft HartVeiligWonen Gorinchem al bijna de doelstelling bereikt.

64

AED’s in Gorinchem

8

AED’s minimaal nog nodig

601

BurgerHulpVerleners

19

BurgerHulpVerleners nog minimaal nodig!